torsdag 8 september 2011

Härnösand Del 2 Skärsviken

Under sommaren som gott har vi hittat och börjat borstat upp ett flertal områden på Härnön. Tyvärr är inte varje område så stora men det tar inte mer än 10 min att åka mellan dem med bil. Skärviken är i särklass det största området vi har börjat borstat på i sommar. Skärsviken är beläget på Härnöns sydöstra sida med block nästan i vattenbrynet. De flesta stenarna och väggarna som finns där har blivit ner slipade så det är inte alls så vasst där som det kan vara på andra ställen på Härnön.

Skärsviken bjuder blandad klättring med allt från högbollar i 5 metersklassen till tak och grott klättring. Själva området ägs av försvarsmakten och vi har fått tillstånd att borsta, kapa träd och annan markberedning för att göra problemen klätterbara. Det ända som man får se upp med är när grabbarna i grönt är där och skjuter med 90 vagnarna och Carl Gustav.





Vi har haft utdragna graddiskussioner rörande de problem vi har borstat fram under sommarn. Av någon konstig anledning blir alla problem graderade till nästan samma grad. I stället för att outa några grader så kanske det kan komma hit någon som opartiskt kan repetera och gradera så får vi se om har haft någon träffsäkerhet i vår egen gradering.

Här kommer några bilder från Skärviken. Det mesta är ogjort men väldigt lättborstat.

Projekt

Projekt

Projekt. Lätt överhängande.

Två meter Peter

Gibson

Hårt projekt


Flera projekt


Projekt

Projekt

Projekt
Gollums Grotta, Snabbrensning och ett hårt projekt


Och det finns mer ... Förra veckan hitta vi ett område till, Skärsviken västra, alldeles i närheten med en hel del fina linjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar