söndag 5 maj 2013

Projekt Boda - Kungbore dröjer sig kvar.

Projektering - det är mycket snö hos oss just nu, var vänlig återkom senare!

Projekteringen av Boda har under hela våren flyttats fram och åter flyttats fram. Kung Bore har likt min axelinflammation dröjt sig kvar och justerat mina bestigningar till framtiden.

Men nu är framtiden här. I onsdags besöktes Boda av en rekognosör som lät meddela att snön nu nästan helt är borta. Och min axel lät meddela att efter två månader av Voltaren-knaprande har inflammationen stämplat ut.

Nästa helg blir det en resa upp till Umeå för att göra alla de problem som jag lämnade där 2010. Men sen blir det projekt Boda, helgen den 18 - 19 maj då resten av familjen åker bort. Det är fantastiskt kul att ha ett helt område att borsta upp. Man kanske skulle göra en långfilm och dokumentera det hela?


FA uppdatering
Några bestigningar har våren dock bjudit på. Förra hösten hittade jag ett block på väg till sommarstugan. Nu mera kollar jag mer in i skogen än på vägen. Att åka bil på små skogsvägar ger bra möjlighet för bekväm blockrekognisering, sambon tycker dock att det är viktigare att hålla sig på vägen. Hum...

Kvaliteten på stenen skiljer sig ganska mycket från stenen kring Härnösand. Inte lika vass med andra ord och blocket är relativt grepprikt. I onsdags när man egentligen skulle ha varit på barrikaderna passade jag på att klättra på block i stället.



Tack vare socialistlagen från 1889 blev Arbetaren 5a, Röd vår 6b, och Socialisten 7a gjorda! På andra bilden där det är ett rejält överhäng finns två ganska uppenbara linjer som förmodligen kommer bli hårda.

http://27crags.com/crags/avikeblocket/topos/avikeblocket


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar