tisdag 27 november 2012

Jackpott Bodablocken

Äntligen ett "riktigt" boulderområde i Härnösand. Härnösands kk har saknat ett riktigt boulderområde att få sätta tänderna i. Det som har hittats tidigare har varit högst moderata i jämförelse mot andra områden i Norrland. Men nu nu har en liten fågel viskat och, schablam, äntligen finns det riktiga stenblock att klättra på 15 minuter från Härnösands centrum. En kamrat har berättat att när han var liten, lekte han bland stora stenblock  i en skogsdunge väster om en fotbollsplan i Stigsjö. Historien gick att det låg block som var 10 meter höga utspridda inte lång från denna fotbollsplan.

Det är inte första gången som jag åker ut på tipps om stora stenblock som väntar i skogen. Som oftast har dessa block knappt varit klättringsbara viket har lett till en viss besvikelse varje gång jag har åkt ut och letat. Men detta tips skvallrade om att blocken skulle vara 10 meter höga. Enligt tidigare erfarenhet så brukar blocken vara mycket mindre än vad som utlovas. Men, 10 meter, då kanske blocken är 4 - 5 meter höga då.  Denna rekning blev allt annat än en besvikelse! Visst fanns det block som var tio meter höga. Så om man skulle vilja och har ork kan man borsta upp ett par sportturer där man vill. Men fram för allt finns det bouldering, massor av bouldering. Det kommer nog ta år för mig att borsta upp utan hjälp. Vi hittade tre sektorer med ca. 50 meters mellanrum. Det finns alla typer av klättring, tak, areter, 10- 20- 30 gradersväggar. Ett riktigt ballt prown projekt på ett block som inte verkar påverkas av gravitationen =).







Fyndet är en riktig motivationsboost och nu får vintern blåsa över lite snabbt så att man får komma ut och borsta.
Ps. Bilderna är riktigt kassa. Det var svårt att få dem bra i vinkel och det var ganska mörkt så jag tog bra några få block på bild.Ds.

Ps2. Jag har som vana att (kanske) överskatta boulderområdens förträfflighet lite för mycket men till och med mange verkade tycka att det var riktigt fint.Ds2