söndag 18 mars 2012

Våren stämplade in i Härnösand

Är det den globala uppvärmningen som gör sig påmind eller är det karma som gör att det är 13 grader varmt i skuggan i mitten på mars? Förra året hade Härnösand mest snö i Sverige, i år klättrar jag bar över och solar med kaffekoppen på en varm sten där det egentligen ska vara is och snö så här års. Det är bara att tacka och ta emot. Inomhus säsongen blev otroligt kort och efter fjolårets blocksökande finns det en hel del projekt som ska bestigas i vår. I Skärsviken finns det just sådana projekt.

Ögat är blint och det är bara fantasin som sätter gränser. Ju mer man går om kring och kollar efter problem att klättra desto mer hittar man. Linjer som ligger gömda ena dagen kan vara helt uppenbara dagen efter. Just så är det på Skärsviken. Karaktären på blocken är havsputsad sten vilket betyder slopers och åter slopers. Det är inte lätt att se möjligheten att hålla i dessa slopers förrens man faktiskt prövar, hipps vipps går det att klamra sig fast och ett projekt är påbörjat.

I går var det just 13 grader varmt och hela familjen åkte ut till Skärsviken för att klättra. (Och borsta) Jag borstar och de andra klättrar. Gjorde tre nyturer var av en som var lite svårare. Rainmaker 7a. Ett halv morpho dyno till, ja så klart, en sloper sätter graden. Är man kort, ja då kanske det blir svårare.




   
 Och så en liten film på Rainmaker.


måndag 5 mars 2012

Skattjakt på Hemsön

Att sitta med google maps och en kopp kaffe på morgonen har blivit lite av en rutin de senaste veckorna. Efter att Knut vaknat vid ca. 05.30 och käkat frukost finns det en hel del tid för data nörderi. Då brukar jag passa på att kika runt lite google maps för att se det inte finns något block man missat i skogen. I morse började jag kolla på Hemsön och hitta denna knalle inte lång från vägen och färjan. Jag fick direkt en magkänsla om att här finns det fasen i mig lite boulders.  Nu återstår det bara att stämpla ut lite tidigare från jobbet någon dag framöver och sticka ut och kolla om känslan är rätt.