onsdag 27 juli 2011

The Pledge (7A), Håkmark

Kanske ny högerhälbeta på The Pledge i Håkmark. Väldigt mycket smidigare än med hälen långt ut åt vänster. Inte heller lika jobbigt som det kanske låter, sista presset för dagen, då måste man brönka sig upp. Kul att, genom Eje, få bidra till klättervärlden via blogg.


//Ebbe

fredag 1 juli 2011

Norrlandstouren

Sändartåget gick aldrig på årets Norrlandstour, men kul hade vi! Touren började i måndags, jag och Ebbe tog tåget ner till övik där vi blev upplockade av Mange och Henke för att sikta in oss på Mosjön och Mumana. Det var lite väl varmt men det var nog inte enda anledningen till att vi allihop gick blå på Mumana. Tickarna vi fick med oss från Mosjön var: Shangri-La (6c) - Mange och Soulweeper (7a) Ebbe, Henke och Mange. Själv gjorde jag slut med all kräm på Mumana men det var ett så sjukt fint problem så det var lätt värt det.
Mange på Mumana

På tisdag kväll drog jag, Mange och Ebbe norrut mot Highballheaven i Jävre. För första året fick vi alltså med oss en Göteborgare på touren. Vi var allhiop riktigt sugna på några problem innan vi åkte men när vi kom dit blev vi lite besvikna. D problem som var fina var för hårda för oss så vi fick åka därifrån utan tickar. De problem vi kände på var Silversurfarn och Plastiska förändringar.
Ebbe toppar ur en highball

På onsdagen hade vi typ årets varmaste dag och till och med vi insåg att det skulle bli svårt att sändå nått i 30 plusgrader. Vi bestämde oss därför för att kolla in Kantaberg utanför Älvsbyn. När vi kom dit kom vi överens om att klättra efter ett tävlingsprotokoll vi hittat, så vi startade med problem nummer 1 och jobbade oss uppåt i nummerordning. Vi fick 5 press var på varje problem, mer poäng om man flashade och förloraren blev tvungen att bjuda vinnaren på glass. Jag har aldrig klättrat så många problem på en och samma dag, ca 20 stycken, och trots att jag blev skyldig Mange en glass så hade jag/vi sjukt roligt. Kantaberg är ett helt otroligt ställe som jag gärna åker tillbaks till när det är lite svalare.
Ebbe på första problemet i Kantaberg

Fjärde och sista dagen åkte vi till Bermudatriangeln i Flurkmark. Det var varmt och vi var sjukt slitna alla tre så det blev inte så jättemånga press och ingen av oss var heller särskillt nära att sätta den. Trots den sjuka värmen så var årets tour en riktig höjdare med både mer bad och mer klättring än något tidigare år.

Ebbe pressar på bermudatriangeln