fredag 11 februari 2011

Dolly

Spielberg har en, Jackson har en och bröderna Cohen har säker flera stycken. Nu har även jag byggt en. Dolly vagnen. För några hundringar kan man ganska lätt bygga en dolly som annars skulle kostat flera tusen kronor. Två stycken konsolskenor, fyra hjul och en plyfa räcker. Resultat syns i filmklippet. Jag behöver dock träna lite mer på att dra kameran i en jämn hastighet.  


Dolly test from Henrik Petre on Vimeo.

lördag 5 februari 2011

Mange 30 år och ute premiär

Var i helgen ner till fjollis för Manges 30 års fest och passade då på att ha ute premiär. Känns rätt bra att ha inlett ute säsongen redan i januari även om vi inte fick mycket gjort. Vi började med Houdini blocket men eftersom det var sjukt svårt att torka upp och vi höll på att blåsa bort så åkte vi vidare till nyckelviken. Efter att ha sopat snö i manges klätter skor (något som han senare gjorde sej förtjänt av) så åkte vi vidare till Orminge för att gå på Wong-Sai 7b+. Vi inledde alltså utesäsongen lite lätt. Problemet var sjukt fint men ingen av oss kom speciellt långt dock såg Mange sjukt stark ut trots sina 30 år.

Festen senare på kvällen var mycket lyckad och bakis klätterpasset på Telefonplan var en härlig omväxling från IKSU klättringen.

Mange gör några kraft press på Wong-Sai

I bilen strax innan Mange "råkar" vingla till och spilla kaffe över hela mitt knä