lördag 30 oktober 2010

Ungtuppar och allmän AT

Här har man gått omkring och trott att man har haft ungtupparna på behörig avstånd men några små skador senare så får jag väl så lov att erkänna att dom är ikapp och kanske även förbi.

Jag hade en riktigt bra vår där flera fina linjer fick se sig besegrade men ju mer jag klättrade desto värre blev problemen så när väl hösten och sändar säsongen kom va det dags för en högst ofrivillig vila, en vila som resulterade i fler skador och en allmän misär. Så medan grabbarna ringer in alla möjliga sänds så blir jag ständigt förnedra de dagar som kroppen väl känns ok för klättring.

Jag vet, jag är bitter!

Bouldertävling på IKSU

Det arbetas tydligen dag och natt i klätterhallen på IKSU. Allt för att den nya delen av klätterväggen ska bli klar till den 20 November. Då är det nämligen bokat och klart för Novemberdraget. Totalboulder tävling där alla får vara med. Från Östersund kommer åtminstone tre stycken att komma.

Nu när Eje har slagit sitt personbästa och allmänt glider runt på moln uppe i Umeå ser jag det som min plikt att åka upp och plocka ner honom igen! Det vore även bra om mange och holma kunde göra det också. Det är inte helt okay att eje har så bra klätterförtroende just nu. Efter som klättersäsongen aldrig verkar ta slut där uppe så kommer han förmodligen fortsätta sitt sändande av hårda problem.

onsdag 20 oktober 2010

Positivism - Motivation - Vinterdäck

Fan! Jorden har roterat kring sin egen axel även i år! Planen för dagen var att åka ut till Västanbäck och försöka avsluta projektet The Juggernaut. Men varje år kommer det som en käftsmäll, första snön.Med motivationen i botten och vinterdäcken i ett förråd någonstans i Östersund så blir det studier i dag i stället. Men det är ju också roligt.

Lägger istället upp den hett efterlängtade Hard Rock Halleluljah filmen






I kväll blir det ett uthållighets pass på C-hallen.

Eje är en sparris och jag längtar till nästa Font resa.

Månen glider så gla å kvick, som lusa på e tjåurustick, sa lillpöjtjen som dikte vers.
Hälsningar från Jämtland

måndag 18 oktober 2010

Västanbäck i sändartider

Det är sändar säsong även i Jämtland. Klart och fint väder med 5 grader i skuggan. Då fick sommarens projekt ge vika. Först ut var A al carte som är ett riktigt smakfullt problem. Tack vare den nya investeringen av en video kamera så förevigas sändandet också. Eje det är inte HD! Har modem uppkoppling så HD filmerna får vänta tills bättre bredband finns tillgängligt.


söndag 17 oktober 2010

Söndagsbouldering

Drog ut till Skravel 2 idag för att se till att Ebbe skulle få sätta Kunochi och för att nöta lite på Björnkram. Kände mej sliten och det gick inte alls bra men det är väl bara att inse att en vecka i Fontan och 5 dagars klättring den här veckan känns i kroppen. Nu blir det nog två dagars villa från klättringen sedan blir det antagligen dags att komma igång med IKSU klättringen igen, vilket känns rätt motigt. Hursomhelst så verkar Ebbe vara On Fire, efter ett par försök och lite guidening så satt den, två nya person bästan på två dagar är inte alls dåligt. Urtoppningen var nog snyggast hittills också? 
Björnkram kändes ovanligt tung idag men det går sakta framåt och det kommer nog bli höstens nötnings projekt. Har lite olika idéer om hur den kan göras men skulle vara otroligt tacksam för betor?  / Eje

P.S. Om ni tycker kvalitén på videorna är dålig så beror det på att det är filmat med vanlig kompakt kamera. Om Henke inte skulle suttit fast med tummen i r***n så skulle han kanske lagt upp fler klipp med bättre kvalitet!

lördag 16 oktober 2010

Boulderlördag

Har i ett par nätter nästan legat sömnlös efter missen på Kunochi senast. Så då jag vaknade tidigt imorse med sol, klarblå himmel och en termometer som visade på -2 så slängde jag i mej lite frukost och drog iväg. Jag kom fram och borstade av urtoppningen lite snabbt, vevade lite med armarna och sen började jag nöta. Efter ca 30 minuter och 6 försök så satt den tillslut. Trodde jag skulle göra en snyggare urtoppning än de tidigare jag sett (Mange och Kalle) men då jag kom upp märkte jag att jag hade borstat lite väl slarvigt och isen var inte mycket att hålla i. Därför la jag mej snabbt på mage för att hålla mej kvar. Kunochi fortsätter alltså att leverera fula urtoppningar men skönt att få sätta den!

 

Efter Kunochi så var jag rätt nöjd så jag drog hem slängde i mej lite snabba kolhydrater i form av makaroner å falukorv, sedan ut igen tillsammans med Ebbe för att styra mot Obbola och Mr. Hallontårta. Då vi kom fram så började vi med att borsta fram urtoppningen även där, sedan gjorde vi upp en eld och drack lite kaffe innan vi satte igång med klättringen. Jag hade varit ganska kaxig på vägen ut å sagt att "jag kommer sätta det här idag" så jag hade lite å bevisa. Drog på mej skorna och satte mej i starten och klättrade upp, satte alltså ribban direkt och Ebbe fick press på sig. Han klarade dock pressen galant och även om urtoppningen var lite darrig så var den snyggare än min Kunochi urtoppning. Vi gick på några problem till men kände oss rätt nöjda med dagen./ Eje

 

onsdag 13 oktober 2010

Välkommen till 611 Stoners klätterblogg!!

Vi har ett tag snackat om att starta en klätterblogg och eftersom Henke som vanligt är en lök så fick jag som vanligt ta tag i det. 

Det kommer inom kort att läggas upp bilder och filmer på våra klätteräventyr och vi kommer försöka att uppdatera bloggen så ofta vi hinner.

Som tur är finns det ingen film från dagens klättring där jag fick äta upp att jag var kaxig innan. Jag var i Skravel 2 för att nöta lite på Kunoichi och fick rådet att testa urtoppningen så jag hade den när jag kom dit. "Äh, kommer man dit så släpper man fan inte taget!". Ni kan antagligen gissa er till vad som hände? Jag kom naturligtvis till urtoppningen och hade ingen aning om hur jag skulle göra, korkat!! Hade sedan inga krafter kvar, men nästa gång!! Ska då också få det på film!